Юлія Василівна Якубіна - (:unkn) unknown (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2018)
КАНДИДАТ ФІЛОЛОГІЧНИХ НАУК, ДОЦЕНТ КАФЕДРИ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ, КОМПАРАТИВІСТИКИ ТА ПЕРЕКЛАДУ Закінчила філологічний факультет Ніжинського державного педагогічного інституту в 1981 р. Працює в Ніжинській вищій школі з 1988 р. на посадах асистента (1988–1994 рр.), ст. викладача (з 1994 р.), доцента кафедри слов’янської філології, компаративістики та перекладу . Викладає курси історії зарубіжної літератури, дитячу літературу на філологічному факультеті та факультеті іноземних мов. Виконувала обов'язки зам. декана філологічного факультету із заочної форми навчання, члена ради факультету, методичної комісії, куратора групи. Керує курсовими роботами, спрямовує науково-дослідну роботу студентів. З науковими доповідями виступала на Міжнародних і Всеукраїнських конференціях, присвячених життю і творчості М. Гоголя. Надруковані методичні посібники та навчально-методичні комплекси з античної літератури, історії зарубіжної літератури ХІХ ст., історія зарубіжної літератури к. ХІХ – поч. ХХ ст., хрестоматія «Антична література. Греція. Рим». – К., 2006, з грифом МОН України (у співавторстві). У науковому доробку статті, опубліковані у фахових виданнях – «Гоголезнавчі студії», «Література та культура Полісся», «Наукові записки НДУ. Філологічні науки», історико-літературних часописах «Сіверянський літопис»», «Київська старовина», «Університет». Вагомим внеском у вивченні біографії М. Гоголя став «Літопис життя і творчості М. Гоголя» (ніжинський період) 1820-1828 (у співавторстві), який увійшов до рейтингу «Книжка року», монографія «Гоголь і Гімназія вищих наук: біографічний та ейдологічний вимір», антологія мемуарів «Гоголь в Нежинской гимназии высших наук» (СПб., 2015, у співавторстві). Коло наукових інтересів – ніжинський період біографії М. Гоголя, історія Гімназії вищих наук кн. Безбородька. Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти України, почесною грамотою обласної адміністрації, ювілейною медаллю «М. В. Гоголь»
Біобібліографічний покажчик