СОЦІАЛІЗУЮЧИЙ ПОТЕНЦІАЛ ПЕДАГОГА ЯК ПРЕДСТАВНИКА СОЦІОНОМІЧНОЇ ПРОФЕСІЇ - Тюльпа, Т. М. (Видавництво НДУ імені Миколи Гоголя, 2019)
У статті представлене наукове обґрунтування соціалізуючого потенціалу діяльності педагогів як представників соціономічних професій, у якій професійні знання і навички усвідомлено використовуються для безпосередньої взаємодії з людиною з метою її успішної соціалізації. Подана характеристика закладу за- гальної середньої освіти як культурно-освітнього центру, що формує соціокуль- турне освітнє середовище в навколишньому соціумі. Розкрито соціалізувальні функції педагога, що спрямовані на процес соціалізації особистості в умовах навчально-виховних освітніх закладів. Схарактеризовано педагогічні аспекти впливу на процеси соціалізації в діяльності вчителя.
Keywords: соціономічні професії; соціалізація особистості; соціалізуючий потенціал педагога