Окказионализмы в поэтической системе Анны Ахматовой - Сидоренко, В. А.; Панчук, И. В. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
У статті розглянуто структурно-семантичні особливості оказіоналізмів, що функціонують в поезії Анни Ахматової, зокрема оказіональних прикметників. Увага акцентується на тому, що найпродуктивнішим способом словотворення, який використову-ється для утворення таких прикметників, є складання основ. Оказіональні прикметники сприяють створенню нетрадиційних поетичних образів, що запам’ятовуються, передають складний внутрішній світ ліричної героїні.
The article is about structural semantic features of occasional Ian’s in the poetry of Anna Akhmatova. It is noted that the most productive way of the formation of such adjectives is the stem composition. Such neologisms enable creation of non-traditional, memorable images, transfer of the complex inner world of the lyrical heroine.
Keywords: оказіоналізм; неологізм; способи словотворення; поетичний текст