Черниговского Наместничества топографическое описание с кратким географическим и историческим описанием Малой России, из частей коей оное наместничество составлено, сочиненное действительным статским советником и кавалером Афанасием Шафонским с четырьмя географическими картами. В Чернигове, 1786 года. - Шафонський, Опанас Филимонович (My University, 1851)
Історико-краєзнавча праця Опанаса Шафонського, опублікована в Києві 1851. Рукопис створений у 1784–1786 роках на основі матеріалів, зібраних Дмитром Пащенком. Є важливим джерелом для вивчення соціально-економічної і політичної історії та культури Лівобережної України 2-ї половини XVIII століття.
Історико-краєзнавча праця Опанаса Шафонського, опублікована в Києві 1851. Рукопис створений у 1784–1786 роках на основі матеріалів, зібраних Дмитром Пащенком. Є важливим джерелом для вивчення соціально-економічної і політичної історії та культури Лівобережної України 2-ї половини XVIII століття.
Keywords: Шафонський Опанас Филимонович; Топографічний опис; Чернігівське намісництво; Мала Росія; Гетьманщина; Історія України