ФОРМУВАННЯ ЦІННІСНИХ ОРІЄНТАЦІЙ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИКИ ЯК ПЕДАГОГІЧНИЙ ФЕНОМЕН - Магда, П.М. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У центрі дослідження – формування ціннісних орієнтацій майбутніх учителів музики дитячих музичних шкіл, що у процесі реформування позашкільної мистецької освіти були перейменовані у ШЕВ (школи естетичного виховання), ПСМНЗ (початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади) через те, що до складу предметів додалися хореографія, художнє мистецтво, ритміка, тобто відбулося змістове розширення дитячої позашкільної мистецької підготовки. У складі цієї оновленої навчально-виховної системи, як і раніше, здійснюють музич- не виховання дітей випускники коледжів мистецтв (молодші спеціалісти галузі знань 02 "Культура і мистецтво" спеціальності 025 "Музичне мистецтво").
Keywords: ціннісні орієнтації; педагогічний феномен; вчителі музики