Аналіз образів-персонажів міфологічного походження в процесі шкільного вивчення літературного твору (9-11 класи) - Сидоренко, Юлія Олександрівна (My University, 2019)
У статті розглядаються різновиди аналізу образів-персонажів, що мають міфологічне походження. Для їх цілісної характеристики спеціально адаптовані стандартну схему аналізу, статусно-рольову характеристику. Подаються приклади практичного застосування розроблених схем аналізу для міфологічних персонажів творів, що вивчаються у 9-11 класах загальноосвітньої школи.
ANALYSIS OF THE IMAGE-CHARACTERS WITH MYTHOLOGICALBORIGIN IN THE PROCESS OF STUDYING THE LITERARY WORK IN SCHOOL (9-11th GRADES)
The article deals with varieties of analysis of character images, having a mythological origin. The standart analysis scheme and status-role description are specially adapted for their integral characteristics . Examples of practical application of developed analysis schemes for the mythological characters of the works being studied in grades 9-11 of the secondary school are given.
Keywords: образ-персонаж, міфологічні персонажі, міфічні істоти, статусно-рольова характеристика.