Особливості формування соціальної компетентності старших дошкільників у предметно-розвивальному середовищі ЗДО - Кожухівська, Вероніка Дмитрівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Матвієнко Світлана Іванівна, канд. пед. наук, доцент. Рецензенти: Пісоцький Олександр Петрович, канд. психол. наук, доцент. Машовець Марина Анатоліївна, канд. пед. наук, доцент.
Наукова робота присвячена аналізу проблеми формування соціальної компетентності у дітей старшого дошкільного віку як важливого інтегративного особистісного утворення, що визначає можливості подальшої соціалізації дітей. розкрито особливості формування соціальної компетентності у дітей старшого дошкільного віку. Висвітлено основні підходи до набуття дитиною соціальної компетентності у базовому компоненті та чинних програмах дошкільної освіти. Обґрунтовано роль предметно-розвивального середовища щодо формування соціальної компетентності у старших дошкільників. Проведено експериментальне дослідження умов ефективності процесу формування соціальної компетентності в дітей старшого дошкільного віку у розвивальному середовищі ЗДО. Проаналізовано отримані результати.
Keywords: соціальна компетентність; соціалізація