МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ ФОРТЕПІАННОЇ ПІДГОТОВКИ УЧНІВ МИСТЕЦЬКИХ ШКІЛ - Гринишина, Лоліта Альбертівна (My University, 2019)
Фортепіанна підготовка відіграє важливу роль у музичному розвитку і вихованні особистості та привертає увагу багатьох дослідників у галузі мистецької педагогіки. В магістерській роботі викладено результати теоретичного узагальнення та систематизації означеної проблеми: розглянуті теоретичні й практичні аспекти фортепіанної підготовки в мистецьких школах. У першому розділі магістерського дослідження розкрито сутність і ґенезу поняття «фортепіанна підготовка», узагальнено історичні та культурні аспекти становлення і розвитку початкової мистецької освіти в Україні. У другому розділі - проаналізовано методичні основи фортепіанної підготовки на матеріалі методичних праць видатних педагогів-піаністів, визначено сучасні аспекти процесу навчання гри на фортепіано у мистецьких школах.
Науковий керівник: Гусейнова Лариса Василівна, кандидат педагогічних наук, доцент Рецензенти: Холоденко О.В. – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки мистецтва і фортепіанного виконавства НПУ імені М. П. Драгоманова Спіліоті О.В. – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музичної педагогіки та хореографії НДУ імені Миколи Гоголя
Keywords: фортепіанна підготовка; мистецькі школи; початкова мистецька освіта; методичні основи фортепіанної підготовки