Основні аспекти вітчизняних лінгвокультурологічних досліджень - Бондаренко, А. І. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
У статті узагальнено досвід українських мовознавців щодо отримання лінгвокультурологічних знань. На основі методологічних чинників розме-жовано основні аспекти досліджень із лінгвокультурології. Уналежнено найбільш помітні праці українських лінгвістів до відповідних напрямків цієї галузі, розкрито новизну та механізми наукових пошуків. Схарактери-зовано внесок вітчизняних мовознавців до розбудови термінологічного апарату лінгвокультурології, вироблення методів аналізу, знаходження нових явищ, які характеризують мовно-культурні зв’язки. Висвітлено механізми вирішення ключових проблем цієї дисципліни. Багатовимірність лінгвокультурологічних студій пояснює, по-перше, походження аналізова-ного напряму досліджень, по-друге, його становлення в межах інших діля-нок мовознавства, системне співвідношення з лінгвістичними парадигма-ми, а по-третє, інтегративну специфіку, зв’язок із низкою суміжних галузей знань.
Keywords: вітчизняна лінгвокультурологія; етнолінгвістичний аспект; стилістичний аспект