Шляхи та напрями формування звукової культури мовлення дітей у період дошкільного дитинства - Антонова, Анжеліка Віталіївна (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному та практичному рівнях. На теоретичному рівні уточнено зміст та структуру провідних категорій, проаналізовано теоретичні аспекти виховання звукової культури мовлення в період дошкільного дитинства. Проаналізовано чинні програми щодо розвитку звукової культури мовлення дітей, виділено та обґрунтовано педагогічні умови формування звукової культури мовлення у дітей дошкільного віку. На емпіричному рівні визначено критерії, показники та рівні вихованості звукової культури мовлення у старших дошкільників, досліджено вплив батьків та педагогів на формування даної якості у дітей. Розроблено систему роботи з формування звукової культури мовлення дошкільників, перевірено її ефективність.
Keywords: звукова культура мовлення; фонематичний слух