Педагогічні умови економічного виховання старших дошкільників на засадах етнопедагогіки - Фіалковська, Тетяна Олександрівна (My University, 2022)
Робота присвячена розкриттю теоретичних та практичних засад такої важливої проблеми сьогодення, як економічне виховання дітей старшого дошкільного віку. Важливим засобом економічного виховання визначається народна педагогіка – етнопедагогіка. Упродовж віків народна вихована система накопичила багатий ресурс щодо формування у дітей явлень економічного спрямування, умінь розпоряджатися грошима, бути заощадливим тощо. Автором досліджено проблему на теоретичному та емпіричному рівнях. Розроблено критерії та показники економічної вихованості дітей 6-7 років та на основі експериментального вивчення стану практики закладу дошкільної освіти визначено три рівні її сформованості. Виявлено чинники впливу на ефективність роботи з економічного виховання дітей у ЗДО з урахуванням етнопедагогічної складової. Запропоновано програму експериментальної роботи щодо використання засад етнопедагогіки в економічному вихованні дітей старшого дошкільного віку.
Keywords: економічне виховання дітей; етнопедагогіка