Лінгвокультурологія - Бондаренко, А. І. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2021)
У посібнику запропоновано систему роботи щодо вивчення матеріалу лінгвокультурології як інтегративної дисципліни нового типу. У теоретичній частині розглянуто актуальні питання цієї галузі знань: основні аспекти лінгвокультурології, типологію лінгвокультурем, лінгвокультурні код і концепт та ін. У практичній наведено текстові вправи, тести для перевірки знань і питання підсумкового контролю. Видання призначене для широкого кола користувачів: викладачів, студентів, учителів, усіх, кому не байдужі питання національної мови та культури.
Keywords: лінгвокультурологія; методологія лінгвокультурологічних досліджень; лінгвокультурема; імпліцитна семантика; репрезентація лінгвокультурних кодів мовомисленнєвої картини світу