Умови забезпечення статевої вихованості у дітей 5-6/7 років - Дорошенко, Олеся Володимирівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Аніщук Антоніна Миколаївна, канд. пед. наук, доцент Рецензенти: канд. пед. наук, доцент Пісоцький О.П. канд. пед.наук, доцент Онищук І.А.
У кваліфікаційній роботі розкрито зміст ключового поняття «статева вихованість», проаналізовано психолого-педагогічні дослідження щодо статевого виховання дітей дошкільного віку та чинні програми розвитку, виховання та навчання дітей старшого дошкільного віку в контексті досліджуваної проблеми. Експериментально вивчено особливості статевого виховання дітей 5-6/7 років; визначено рівні статевої вихованості; охарактеризовано вплив дорослих на формування статевої вихованості. Обґрунтовано педагогічні умови оптимізації статевого виховання у закладі дошкільної освіти; розроблено методику формувального експерименту та перевірено її ефективність.
Keywords: статеве виховання; статева ідентифікація; статеворольове виховання