Інтеграція змістових ліній курсу алгебри і початків аналізу для формування математичної компетентності старшокласників на прикладі вивчення показникових та логарифмічних рівнянь, нерівностей, систем рівнянь та нерівностей - Обруч, Анни Іванівни (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 014.04 – Середня освіта (Математика). – Ніжинський державний університет імені М. Гоголя. Ніжин, 2020. У даній роботі розкрито теоретичні основи інтеграції змістових ліній курсу алгебри і початків аналізу. Практичний аспект внутрішньопредметної інтеграції, в контексті математичної компетентності старшокласників, продемонстровано на прикладі вивчення показникових та логарифмічних рівнянь, нерівностей і їх систем. Обґрунтовано можливість використання прикладних задач з метою підвищення якості математичної підготовки в цілому.
Keywords: інтеграція; внутрішньопредметна інтеграція; математична компетентність; змістові лінії; алгебра і початки аналізу; показникова та логарифмічна функції; параметр