Археологічні дослідження провінційних музеїв Лівобережної України (20-ті роки XX ст.) - Дмитренко, Н. М. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
У статті висвітлені основні напрямки досліджень та здобутків про- вінційних музеїв у галузі археології, участь музейників у розкопках т- а археологічних розвідках, що проводились провідними археологами того часу. Надана характеристика археологічних музейних колекцій
The article describes the main directions of the analysis and achievement of the provincial museums in the sphere of archaeology. A short characteristik of the archaeologic museum collections is given
Keywords: провінційний музей; археологічні дослідження; історико-археологічні відділи; provincial museums; archaeological analysis