Художня інтерпретація роману Ф. С. Фіцджеральда "Великий Гетсбі" у сучасних екранізаціях (компаративний аспект) - Васецька, В. П.; Остапенко, Л. М. (Видавництво НДУ імені Миколи Гоголя, 2020)
У статті окреслені основні тенденції сприйняття роману Ф. С. Фіцдже-ральда "Великий Гетсбі" в його кінематографічних версіях. Виявлені особливості художньої інтерпретації роману в кінематографі з погляду втілення міфу про "американську мрію". Описані ключові відмінності між романом та його екранізаціями, що дозволяє говорити про різні інтер-претації твору режисерами. Проведено аналіз екранізацій у компаратив-ному аспекті та визначено ступінь їх наближеності до першоджерела.
Keywords: "американська мрія"; Ф. С. Фіцджеральд; екранізація