Споживча кооперація УРСР у міжнародному кооперативному русі у другій половині ХХ ст. як прояв ідеологічної боротьби із Заходом - Сидорович, О.С. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Розглядається участь споживчої кооперації УРСР у міжнародному коопе- ративному русі у другій половині ХХ ст. Зокрема, проаналізовано вста- новлений порядок щодо святкування Міжнародного дня кооперації в Українській РСР та виявлено форми участі радянської кооперації у міжна- родному кооперативному русі. Досліджено діяльність радянської делегації у Міжнародному кооперативному альянсі, яка базувалась на підтримці зовнішніх зусиль СРСР щодо ідеологічного та дипломатичного протистояння із країнами Заходу.
Keywords: споживча кооперація; Українська РСР; міжнародний кооперативний рух; ідеологічне протистояння