Узагальнення і систематизація на уроках літератури - Бондаренко, Юрій Іванович (Дивослово, 2019)
Статтю присвячено одному з провідних видів діяльності в системі навчального процесу. Автор демонструє його специфіку щодо вивчення літератури, розкриваючи зміст, напрямки, етапи, форми, види роботи, які забезпечують належний освітній ефект, сприяють формуванню в учнів відповідних знань та розумових умінь.
GENERALIZATION AND SYSTEMATIZATION AT LITERATURE LESSONS
The article focuses on one of the main activities in the study process. The author demonstrates its special features in studying literature, addressing its content, directions, stages, forms and types of activity which yield the desired learning outcomes and contribute to forming pupils’ knowledge and skills.
Keywords: узагальнення; узагальнення; напрями узагальнення; етап узагальнення та систематизації; урок узагальнення та систематизації; узагальнюально-навчальна ситуація