ТЕМАТИЧНИЙ ШЛЯХ ВИВЧЕННЯ ЖИТТЄПИСУ МИТЦЯ ТА РОБОТА З БІОГРАФІЧНИМИ ФАКТАМИ НА УРОКАХ ЛІТЕРАТУРИ - Бондаренко, Юрій Іванович (Наукові записки. Серія «Психолого-педагогічні науки». – Ніжин: НДУ імені Миколи Гоголя, 2014)
Автор статті стверджує, що вивчення біографії письменника треба переорієнтувати із хронологічного шляху, який домінує в сучасній школі, на тематичний. На його думку, основним видом діяльності під час опрацювання життєпису має бути робота, яка включає в себе не тільки відбір фактів, але й осмислення людської своєрідність митця з їх допомогою.
It is maintained in the article that studying a writer`s biography must be reoriented from the chronological way which is dominant in secondary school to the thematic. The author states that the main activity while studying the author`s biography must be factographic work which encompasses not only the selection of facts but also thinking about the writer`s unique personality. Key words: unique personality of a writer, chronological way of studying the biography, thematic way, fact, factographic table.
Keywords: неординарність письменника; хронологічний шлях вивчення біографії письменника; тематичний шлях; факт; фактографічна таблиця