ФОРМУВАННЯ ХУДОЖНЬО-ОБРАЗНОГО СПРИЙМАННЯ ХОРЕОГРАФІЧНОЇ КОМПОЗИЦІЇ У ПРОЦЕСІ БАЛЕТМЕЙСТЕРСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ХОРЕОГРАФІЇ - Пархоменко, О. М. (НДУ імені Миколи Гоголя, 2020)
У статті висвітлюється зміст мистецької проблеми – формування художньо- образного сприймання хореографічної композиції у процесі балетмейстерської підготовки студентів. Наголошено на закономірності пов’язаних на методичне забезпечення, яке зумовлено теоретичною і практичною значущістю для фахо- вої підготовки майбутніх учителів хореографії. Проаналізовано й обґрунтовано теоретико-методичну підготовку майбутніх учителів хореографії, яка об’єднує педагогічні та фахові знання й уміння, необхідні для його балетмейстерської діяльності. Формування художньо-образного сприймання хореографічної композиції окрес- лює розробленість фахової методики навчання у контексті вибіркових курсів "Мистецтво балетмейстера", "Композиція і постановка танцю", "Майстер- ність хореографа", які б заохочували розвиток балетмейстерської діяльності, враховуючи при цьому означені компоненти навчання (мотиваційний, когнітив- ний, діяльнісно-творчий, операційний) і розв’язання їх постає в єдиній художньо- образній формі, означивши для цього певні художньо-творчі та композиційно- виразні засоби.
Keywords: художньо-образне сприйняття; балетмейстерська підготовка; балетмейстерська діяльність