Микола Гоголь в німецькій науковій та художній літературі - Ролік, А. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2020)
У книзі окреслено основні напрями німецького гоголезнавства другої половини ХХ та початку ХХІ століття, представлено ґрунтовний аналіз трактування його творчості представниками різних літературних шкіл та напрямків, розглянуто питання релігійності Гоголя, представлено образ Миколи Гоголя у творі художньої літератури німецькою мовою. Для широкого кола філологів, викладачів літератури і студентів філоло гічних спеціальностей, усіх, зацікавлених життям і творчістю Миколи Гоголя