Міжпредметні зв’язки як засіб формування загальнокультурної грамотності в учнів 8-9 класів на уроках української мови - Пузій, Юлія Олексіївна (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2020)
У роботі обґрунтовано інноваційні підходи до формування загальнокультурної грамотності в учнів 8–9 класів під час засвоєння синтаксису та пунктуації в шкільному курсі української мови. У процесі аналізу психологопедагогічних та лінгводидактичних праць розкрито поняття «компетентнісний підхід», «міжпредметні зв’язки» та визначено особливості їх реалізації на уроках української мови.
Наук. кер. – канд. пед. наук, доц. кафедри української мови, методики її навчання та перекладу Голуб Н.М.
Keywords: загальнокультурна грамотність; міжпредметні зв’язки