Есть у революции начало... - Дудка, Р. А. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
У статті аналізуються революції у трьох державах: Англії, Франції та Росії. Показані спільні мета та методи здійснення революцій, а також їх наслідки. Початком для всіх революцій слугували безбожні ідеї: в Англії це були ідеї реформаторів церкви, у Франції - просвіт- ників Руссо, Вольтера та Дідро, в Росії - Маркса та Енгельса. Всі революції хотіли і досягли повалення монархій та жорстоко розправились з членами царських родин. Бажаючи побудувати новий світ, революціонери розпочинали громадянські війни, знищували мільйони людей, розпалювали світові війни.
The article analyzes the revolution in the three countries: England, France and Russia. The general methods of revolutions and their consequences are showing here. The beginning of the revolution related to ungodly ideas: in England it was the ideas of the reformers of the Church, in France - the ideas enlighteners as Rousseau, Voltaire and Diderot, in Russia - the ideas of Marx and Engels. All revolutions made the destruction of monarchies and eliminated of members the royal family. Wanting to build a new world, the revolutionaries began the civil war, killed millions of people and fomented world war.
Keywords: революція; терор; християнство; revolution; terror; Christianity