Особливості технології вирощування тютюну в господарствах Чернігівської губернії в ХІХ ст. - Крупенко, О. В.; Примостка, М. П. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
Стаття присвячена ключовим проблемам розвитку тютюнової промисло-вості на території Чернігівської губернії у ХІХ ст. На широкому тлі архівних та друкованих джерел, статистичних матеріалів автори розглядають становлення та динаміку виробництва даної галузі в окресленому регіоні. Аналізуються інші питання досліджуваної теми, зокрема особливості сортів тютюну, процес обробітку ґрунтів та їх вплив на продуктивність праці.
Keywords: Російська імперія; Чернігівська губернія; Ніжинський повіт