Формування елементарних математичних уявлень дітей дошкільного віку шляхом використання спеціального дидактичного матеріалу - Охріменко, Наталія Павлівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Папуча Микола Васильович, доктор психол. наук, професор. Рецензенти: Голота Наталія Миколаївна, канд. пед. наук, доцент. Пісоцький Олександр Петрович, канд. психол. наук, доцент.
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню проблеми формування у дошкільників елементарних математичних уявлень. У теоретичній її частині обґрунтовано основні закономірності та логіка пізнання дітьми дошкільного віку елементів математики. Розкрито сучасні підходи до логіко-математичного розвитку дошкільників. Визначено роль спеціальних дидактичних засобів формування елементарних математичних уявлень у дошкільників. Проведено експериментальне дослідження щодо з’ясування ефективності процесу формування у дошкільників елементарних математичних уявлень, що проводилося на спеціальному дидактичному матеріалі Дж. Кюїзенера. Виявлено та перевірено у практиці закладу дошкільної освіти організаційно-педагогічні умови формування у дошкільників елементарних математичних уявлень. Надано ґрунтовні висновки.
Keywords: елементарні математичні уявлення; логіко-математичний розвиток; спеціальний дидактичний матеріал; палички Дж. Кюїзенера