Вивчення творів із міфологічними структурами на заняттях української літератури - Сидоренко, Ю. О. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2025)
У посібнику запропоновано практичну модель вивчення художніх творів на основі аналізу їх міфологічного складника. У поданих матеріалах викладено практичне застосування процесу вивчення творів української літератури шляхом застосування новітніх видів концептуально міфологічного аналізу: словесно-міфологічного, сюжетно-міфологічного, образно-міфологічного, міфологічно-стильового та жанрово-міфологічного. Посібник уміщує систему занять та низку додаткових матеріалів, необхідних для здійснення педагогічного процесу в заданому напрямку. Навчально-методичний матеріал розрахований для учителів літератури загальноосвітніх закладів, викладачів закладів фахової передвищої освіти та студентів-філологів.