КОМУНІКАТИВНА СПРЯМОВАНІСТЬ ПРОЦЕСУ ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ - Волкова, Л. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті доведено важливість формування іншомовної комунікативної компетенції у контексті професійної підготовки майбутніх фахівців, розгляда-ються умови ефективної реалізації комунікативного підходу у процесі вивчення іноземної мови. У статті висвітлюються проблеми, пов’язані із різними метода-ми та прийомами реалізації комунікативно орієнтованого навчання. Особливого значення набуває комунікативно-діяльнісний підхід до вивчення іноземних мов, який базується на тому, що процес навчання є моделлю комунікації. Розгляда-ються основні принципи його реалізації як комунікативного методу навчання мовленнєвої діяльності.
Keywords: іншомовна комунікативна компетенція; професійна підготовка; комунікативний підхід