Розвиток культури на Північному Лівобережжі України у другій пол. XVII–XVIII ст. - Самойленко, Г. В.; Самойленко, С. Г. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2007)
У книзі вперше у систематизованому вигляді розглядається розвиток основних видів культури на Північному Лівобережжі другої пол. XVII–XVIII ст. (архітектура, освіта, декоративно-ужиткове, образотворче та музично-театральне мистецтво, книгодрукування, літописна та художня література). Книга адресована студентам, учителям, краєзнавцям.
Keywords: культура Лівобережжя