Статусно-рольова характеристика персонажів - Бондаренко, Юрій Іванович (My University, 2014)
У статі здійснена спроба розширити уявлення про індивідуальну характеристику персонажа на уроках словесності. Автор наукового матеріалу пропонує окрему її модель, основу якої складає дослідження рольових функцій літературних героїв. Це дає змогу школярам глибше глянути і на психологію дійової особи, і на її місце в структурі тексту.
Keywords: персонаж; індивідуальна характеристика; статусно-рольова характеристика; рольова функція