Волонтерська допомога дітям з інвалідністю в умовах Ніжинської територіальної громади - Козел, Дарія Федорівна (My University, 2020)
Козел Д.Ф. Волонтерська допомога дітям з інвалідністю в умовах Ніжинської територіальної громади. Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр». Спеціальність 231. Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя. Науковий керівник Борисюк Світлана Олексіївна, канд. пед. наук, доцент. Ніжин, 2020, 85 с. Магістерська робота складається з двох розділів. У першому теоретичному розділі, розглянуті і проаналізовані теоретичні засади допомоги дітям з інвалідністю засобами волонтерства, особливості волонтерської діяльності як соціального явища; особливості потреб дітей з інвалідністю в об’єкті сучасної соціально-державної політики України; захист прав дітей з інвалідністю як напрям соціальної роботи державних та недержавних інституцій. У другому розділі магістерської роботи описаний досвід роботи волонтерської групи «Час для нас», дослідження волонтерської допомоги дітям з інвалідністю серед студентської молоді у Ніжинській об’єднаній територіальній громаді та розроблений проект на тему «Діти з інвалідністю», для розвитку толерантного ставлення до дітей з інвалідністю. Основні положення магістерського дослідження висвітлено у шести наукових публікаціях та представлені на п’яти науково-практичних конференціях міжнародного рівня та на одній Всеукраїнській науково-практичній конференції.
Keywords: Дитина з інвалідністю,; дитина з особливими освітніми потребами,; волонтерська допомога,; Ніжинська об’єднана територіальна громада.