Соціальна підтримка і супровід ветеранів/ветеранок в умовах війни - Качалова, Тетяна; Останіна, Ніна; Зінченко, Тетяна (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2024)
«Соціальна підтимка і супровід ветеранів/ветеранок в умовах війни» є результатом дослідження і апробації актуальної проблеми сучасності в аспекті навчальної дисципліни «Соціальна робота з різними рупами клієнтів» і призначені для студентів за спеціальністю 231 «соціальна робота», слухачів курсів підвищення кваліфікації за прорамою «Соціальний супровід ветеранів війни та їхніх сімей у громаді», фахівців-практиків соціальної роботи. У навчально-методичному посібнику розглянуті теоретичні та прикладні аспекти організації соціальної підтримки і супроводу ветеранів російсько-української війни, визначені напрямки розвитку ветеранської політики в сучасній Україні в умовах війни, проаналізовано і узаальнено міжнародний досвід щодо забезпечення соціальної захищеності ветеранів, наведені результати дослідження потреб ветеранів та їхніх родин і охарактеризовані соціальні послуги для ветеранів/ветеранок. У навчально-методичному посібнику велика увага приділена інноваційним соціальним послугам для цієї категорії населення. Навчально-методичні матеріали, які представлені в посібнику, також будуть корисними і для практикуючих працівників ТЦК та СП.