МЕТОДИКА НАВЧАННЯ ОСВІТНЬОЇ ГАЛУЗІ «МИСТЕЦТВО» - Турчин, Т. М. (Видавництво НДУ, 2021)
Навчально-методичний посібник створено відповідно до програми нормативної дисципліни Методика навчання освітньої галузі «Мистецтво». Навчально-методичний посібник присвячений науковій розробці і обґрунтуванню методологічних засад, педагогічних принципів, умов, методів вивчення мистецьких дисци-плін. Висвітлюються закономірності викладання мистецьких дисциплін у ЗВО. Звертання не до однієї, а до циклу мистецьких дисциплін свідчить про певне узагальнення, передбачає виокремлення і вивчення того принципово спільного, що притаманне їм усім. Порівняно із окремими методиками викладання (музичних, хореографічних, теат-ральних, образотворчих дисциплін тощо) і їх розгалуженнями по навчальних дисциплінах («Постановка голосу», «Композиція», «Народний танець», «Виразне читання»), де спосте-рігається перевага практичного, запропонований підхід передбачає ширші теоретико-практичні узагальнення і висновки. У запропонованому виданні викладено основний зміст дисципліни, зазначено про-фесійні компетенції, якими повинен оволодіти студент; запропоновано контрольні, практичні, лабораторні, індивідуально-дослідні завдання, а також завдання для самостійної роботи студента, виконання яких сприятиме глибшому засвоєнню навчального матеріалу. З метою контролю та самоконтролю набутих знань подано тестові завдання, які передба-чають індивідуальну й підсумкову форми перевірки навчальних досягнень студентів. Посібник адресовано викладачам та студентам середніх і вищих педагогічних навчальних закладів напряму підготовки 013 «Початкова освіта». Він може бути викорис-таний учителями предметів художньо – естетичного циклу ЗЗСО, методистами.
Навчально-методичний посібник