Психологічне обґрунтування використання зіставного аналізу в теорії і практиці українсько-російського перекладу - Зеленько, А. С.; Петрик, О. М. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
Стаття присвячена доведенню необхідності функціонування дисципліни українсько-російського перекладу в межах спеціальності 035 Філологія (слов’янські мови та літератури (переклад включно)). Автори в аспекті категорії психологічної свідомості, соціальної й естетичної свідомості обґрунтовують потребу в залученні зіставного аналізу в теорію і прак- тику українсько-російського перекладу.
Keywords: українсько-російський переклад; зіставний аналіз; соціальна свідомість; естетична свідомість