Виховання самостійності у дітей 6-7 років у процесі занять художнім конструюванням - Легка, Юлія Володимирівна (My University, 2019)
Науковий керівник: Матвієнко Світлана Іванівна, канд. пед. наук, доцент. Рецензенти: Венгловська Олена Анатоліївна, канд. пед. наук, доцент. Пісоцький Олександр Петрович, канд. психол. наук, доцент.
У роботі проаналізовано проблему виховання самостійності дітей старшого дошкільного віку у їхніх заняттях художнім конструюванням. Ураховано специфіку даного виду художньо-продуктивної діяльності дітей, її етапність, умови організації. Виявлено та обґрунтовано критерії та показники, експериментально визначено рівні вихованості самостійності у дітей 6-7 років у процесі занять художнім конструюванням. Визначено експериментальним шляхом та обґрунтовано чинники впливу на ефективність виховання у дітей самостійності, що було ураховано при визначені та експериментальній перевірці організаційно- педагогічних умов виховання самостійності у дошкільників 6-7 років.
Keywords: самостійність; художнє конструювання