ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ РОЗУМІННЯ ЖІНОЧОГО ЩАСТЯ - Самар, Домніка Миколаївна (My University, 2024)
Проблема досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівня. Зокрема у першому розділі «Теоретико-методологічні засади дослідження щастя у сучасних дослідженнях особистості» розглянуто сутність поняття щастя, особливості дослідження феномену щастя психологією у контексті благополуччя особистості, а також чинники досягнення щастя. У другому розділі «Відмінності у розумінні та переживанні щастя як критерію психологічного благополуччя дорослою жінкою» розглянуто особливості уявлень про щастя на різних етапах дорослості (ранній і пізній), а також особливості уявлень про щастя жінками. У третьому розділі «Емпіричне дослідження особливостей щастя жінок у період дорослості» було здійснено емпіричне дослідження психологічних особливостей розуміння жіночого щастя у сучасних умовах, встановлено значущі відмінності між заміжніми та незаміжніми жінками за певними критеріями
Keywords: щастя; психологічне благополуччя; задоволеність життям; жіноче щастя; дорослість; етапи дорослості