Колесецкая, Г. И.
    Секреты русского кваса [Текст] / Г. И. Колесецкая, М. И. Лесовская // Химия в школе : Научно-методический журнал. - 2006. - N6. - С. 41-47 . - ISSN 0368-5632
Рубрики: навчання елективне
   хімія в побуті--одяг, харчування тощо

   етнографія

   кухня народів світу

Анотація: Рассматривается тема "Химические особенности кваса", а также история этого национального русского напитка.


Дод.точки доступу:
Лесовская, М. И.

Є примірники у відділах: всього 1 : Ч.З.№2 (1)
Вільні: Ч.З.№2 (1)




    Сокольский, И.
    Вначале были пряности [Текст] / И. Сокольский // Наука и жизнь : Научно-популярный журнал. - 2006. - N11. - С. 121-127 . - ISSN 0028-1263
Рубрики: кухня народів світу
Кл.слова (ненормовані):
имбирь -- куркума -- кулинария -- питание


Є примірники у відділах: всього 1 : Ч.З.№2 (1)
Вільні: Ч.З.№2 (1)


71
С 30


    Семенова, А. В.
    Конференция "Концепт еды в славянских культурах" [Текст] / А. В. Семенова // Славяноведение : Отделение историко-филологических наук РАН. - 2009. - N 6. - С. 99-104 . - ISSN 0132-1366
ББК 71 + 63.3(0) + 83.3(4Рос)
Рубрики: Кафедра світової літератури та історії культури
   Кафедра всесвітньої історії

   культура слов’янська

   етнографія зарубіжних країн--обряди, традиції

   кухня народів світу

   Гоголезнавчий науково-методичний центр

Кл.слова (ненормовані):
свадебный обряд -- концепт еды
Анотація: Доклад А.Н. Ранчина посвящен тому, что едят помещики в "Мертвых душах" Н.В. Гоголя.


Дод.точки доступу:
Гоголь, Николай Васильевич (рос. та укр. прозаїк, драматург ; 1809-1852) \о нем\

Є примірники у відділах: всього 1 : Ч.З.№3 (1)
Вільні: Ч.З.№3 (1)