Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3444
Назва: Психологія. Частина 1. Загальна психологія: конспект лекцій
Автори: Пісоцький, В. П.
Горянська, А. М.
Ключові слова: психологія
загальна психологія
Дата публікації: 2023
Видавець: Видавництво НДУ ім. М. Гоголя
Бібліографічний опис: Пісоцький В. П., Горянська А. М. Психологія. Частина 1. Загальна психологія: конспект лекцій: навч. посібн. Ніжин: НДУ ім. М. Гоголя, 2023. 259 с.
Короткий огляд (реферат): Конспект лекцій є систематизованим курсом з дисципліни «Психологія», розробленим у відповідності з навчальною програмою для студентів педагогічних спеціальностей. У посібнику стисло і концептуально викладені теми навчального курсу, які стосуються основних розділів загальної психології. У темах 1–5 розкриті теоретико-методологічні основи психології, історичні етапи її становлення, методи дослідження психічних явищ, стадії і механізми розвитку психіки і тваринному світі і людському суспільстві, психологія особистості (структура, типологія, спрямованість, мотивація) і діяльності. Широко представлені й критично проаналізовані наукові напрямки і теорії, які з різних боків розкривають класичні проблеми функціонування і розвитку психіки та особистості. Теми 6–8 висвітлюють індивідуально-психологічні властивості особистості (темперамент, характер, здібності). Теми 9–13 присвячені пізнавальним психічним процесам, а 14–15 теми – емоційно-вольовій сфері особистості. Для кращого засвоєння змісту кожної теми даються питання для самоперевірки. Сподіваємося, що цей посібник допоможе студентам опанувати базові наукові положення про феномени психіки, свідомості, несвідомого, особистості, індивідуальних відмінностей, чуттєвого і логічного пізнання, переживання емоцій і почуттів, актуалізувати власні процеси самопізнання, самовиховання і самореалізації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3444
Розташовується у зібраннях:ФАКУЛЬТЕТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОГІЇ, СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА МИСТЕЦТВ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
макет.pdf2,13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.