Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/629
Назва: РОЗВИТОК ПОЧУТТЯ СОВІСТІ У СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ ЯК РЕГУЛЯТОРА МІЖОСОБИСТІСНИХ ВЗАЄМИН
Інші назви: Методичний посібник для вихователів, практичних психологів, батьків, аспірантів та студентів спеціальності "Дошкільна освіта"
Автори: Аніщук, А. М.
Бойко, В.
Ключові слова: совість
міжособистістні стовунки
почуття совісті
старші дошкільники
Дата публікації: 2017
Видавець: Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя
Бібліографічний опис: Розвиток почуття совісті у старших дошкільників як регулятора міжособистісних взаємин : метод. посібн. / А. М. Аніщук, В. В. Бойко. – Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2017. – 135 с.
Короткий огляд (реферат): У посібнику, орієнтуючись на основні засади Базового компонента дошкільної осві¬ти, враховано державні вимоги щодо рівня сформованості особистісно-оцінної компе¬тенції старшого дошкільника та розкрито важливі аспекти, що стосуються розвитку внутрішніх етичних інстанцій, зокрема, совісті як регулятора міжособи¬стіс-них взаємин дітей, створення сприятливих умов для формування особистісної зрілості дитини, її базових якостей. Розкрито зміст поняття “совість” та близькі за змістом етичні кате¬горії: “сором”, “провина”, “самооцінка”, “моральна свідомість”, “моральні принципи”, формуванням зачатків елементарної совісті у дітей дошкільного віку, визначено рівні сформованості почуття совісті у дітей старшого дошкільного віку, виділено педагогічні умови розвитку почуття совісті як регулятора міжособистісних стосунків у старших дошкільників. Посібник містить діагностичні методики для дітей, анкети для педагогів та батьків, перелік художніх творів, етичні бесіди, розповіді вихователя, методичні рекомендації педагогам, пам’ятки для батьків, ігри та вправи для поглиблення уявлень старших дошкільників про етичну категорію “совість” та інші поняття, близькі за змістом. Мето¬дичний матеріал надасть педагогові інструментальну допомогу щодо їх реалізації. Доцільний для вихователів дошкільних навчальних закладів, практичних психо-логів, батьків, студентів, магістрів та аспірантів спеціальності "Дошкільна освіта".
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/629
Розташовується у зібраннях:ФАКУЛЬТЕТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОГІЇ, СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА МИСТЕЦТВ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МАКЕТ_CОВИСТЬ.docx29,48 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.