Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/820
Назва: До питання про участь В. В. Тарновського- молодшого у земському ліберальному русі на півночі Лівобережної України (60–80-ті рр. ХІХ ст.)
Автори: Котельницький, Н.
Ключові слова: В. Тарновський-молодший
земський ліберальний рух
земське самоврядування
Дата публікації: 2018
Видавець: Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена актуальній та не розв’язаній до цього часу науковій проблемі української історичної науки – питанню вірогідної участі яскравого представника української національної аристократії, відомого громадського діяча, благодійника та мецената – В. В. Тарновського-молодшого у зем- ському ліберальному русі на півночі Лівобережної України (60–80-ті рр. ХІХ ст.). На основі виявлених автором маловідомих та малодосліджених джерел, які вперше вводяться у науковий обіг, всебічно розглянуті історичні факти, які свідчили про наявність контактів та зв’язків В. Тарновського-молодшо- го з опозиційною фрондою. У результаті автор приходить до обґрунтова- ного висновку про те, що молодший Тарновський не був повноправним членом вказаного визвольного руху, жодних підтверджень його активної політичної діяльності на цій ниві не виявлено, його причетність до земського лібералізму була формальною і символічною.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/820
Розташовується у зібраннях:Література та культура Полісся. Випуск 92 (2018 р.)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ПОЛИССЯ_92_ИСТ-129-139.pdf314,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.